Forums » Support

Back To Topics

SBrick iOS App

  • January 3, 2017 8:54 PM CET

    Hello SBrick-team,

     

    please help me with my app-problem:

    I have a model car that is driven by 3 sbricks. There are many options to switch on (lights, flashlights, search-lights) that are all programmed by sequences.

    If I turn them all on, and then do just a little bit of "normal" driving (1 slider for drive and 1 slider for steering) the app suddenly shuts down without any warning.

    It seems as if there is a limit of commands that can be sent to the car and if I do too much at a time the app goes hooray!

    Could you please check this? (for example program 3 sequences for different lights and see if its normal or just a special case for me)

     

    Thanks a lot!

     

    • 6 posts
    December 25, 2016 4:41 PM CET

    Hi,

        Is it possible to function each port individually,  while providing another channel to use all ports?

     i.e sbricks01  - all 4 port connect to 4 motors, each assign to their own channel.

                           Another channel to power up all 4 ports?

     

    • 310 posts
    December 15, 2016 5:19 PM CET

    [blockquote]den nor said: my sbrick app hangs after starting... i was loading the app from the appstore on multiple decices (4 ios devices) all the same issue. all devices running ios8.0+ it starts... its doing some upgrade and then it hangs on "loading..." how to fix this? regards dennor[/blockquote]

     

    Hello, 

    Firstly, please restart your device. 

    Then pair and unpair sbrick in the bluetooth settings. 

    Finally please try to open the application again. 

    If it won't solve the problem, contact us on info@sbrick.com

    Regards,
    Balint - SBrick Team

    • 1 posts
    December 15, 2016 4:45 PM CET
    my sbrick app hangs after starting...
    i was loading the app from the appstore on multiple decices (4 ios devices) all the same issue.

    all devices running ios8.0+

    it starts... its doing some upgrade and then it hangs on "loading..."

    how to fix this?

    regards
    dennor
    • 310 posts
    November 13, 2016 12:31 PM CET

    [blockquote]Miranda Fan said: Hi, In the Version history I noticed that 4.0.4 was released on 10/26/16. My downloaded app says SBrick v4.0 Update 3 even if I delete from my phone and reinstall it. How do I get the latest version (with the "driver fix")?[/blockquote]

    Dear Miranda, 

    The newest version is v4.0.3, we will check out how could the history show 4.0.4. 

    Surely the mistake was with our system. :) 

    Is there anything wrong with your SBrick or application? 

    Best wishes, and thank you for the report, 

    Balint
    SBrick Team

    • 1 posts
    November 13, 2016 6:11 AM CET
    Hi,
    In the Version history I noticed that 4.0.4 was released on 10/26/16. My downloaded app says SBrick v4.0 Update 3 even if I delete from my phone and reinstall it. How do I get the latest version (with the "driver fix")?
    This post was edited by Miranda Fan at November 13, 2016 6:13 AM CET
    • 310 posts
    November 2, 2016 1:37 PM CET

    [blockquote]Hiroaki Hamanaka said:

    [blockquote]Balint Mezei said:

    [blockquote]Hiroaki Hamanaka said:

    In this morning, I tried the updated SBrick App (V4.0 Update 3) and tried to update the firmware of my sbrick.

    And in this time the App said the firmware could be successfully updated.

    The app indicated the device-information: Temperature 35.72, Voltage 7.81V, Hareware Version 4, Firmware version 17.

    However,  after this update, the sbick does not work at all rather than the all-zeros-for-device-info and slider-goes-to-1-and-motor-stops issues. 

     

    [/blockquote]

     

    Dear Hiroaki! 

    We ask you to switch off, then on your device, than try it again. 

    If there are still problems after the restart, please contact us again, and we will check out the problem. 

    Best wishes,

    Balint
    SBrick Team

    [/blockquote]

    I appreciate for your quick response.

    From a conclusion, your advice are getting to the heart of the matter.

    I just tried your suggestion, and it works perfectly at last.

    It works for a first time in a while, but, I’m so happy.

    My son will be pleased to hear this, and he’ll get enthusiastic for creating the new RC car!

    Thank you for your development and improvement.

     

    [/blockquote]

     

    We are glad to hear that! :) 

    Have fun and thank you for your support! 

    Best regards, 

    Balint

  • November 2, 2016 10:53 AM CET

    [blockquote]Balint Mezei said:

    [blockquote]Hiroaki Hamanaka said:

    In this morning, I tried the updated SBrick App (V4.0 Update 3) and tried to update the firmware of my sbrick.

    And in this time the App said the firmware could be successfully updated.

    The app indicated the device-information: Temperature 35.72, Voltage 7.81V, Hareware Version 4, Firmware version 17.

    However,  after this update, the sbick does not work at all rather than the all-zeros-for-device-info and slider-goes-to-1-and-motor-stops issues. 

     

    [/blockquote]

     

    Dear Hiroaki! 

    We ask you to switch off, then on your device, than try it again. 

    If there are still problems after the restart, please contact us again, and we will check out the problem. 

    Best wishes,

    Balint
    SBrick Team

    [/blockquote]

    I appreciate for your quick response.

    From a conclusion, your advice are getting to the heart of the matter.

    I just tried your suggestion, and it works perfectly at last.

    It works for a first time in a while, but, I’m so happy.

    My son will be pleased to hear this, and he’ll get enthusiastic for creating the new RC car!

    Thank you for your development and improvement.

     

    • 310 posts
    November 2, 2016 10:30 AM CET

    [blockquote]Hiroaki Hamanaka said:

    It's getting worse and worse.

    In this morning, I tried the updated SBrick App (V4.0 Update 3) and tried to update the firmware of my sbrick.

    And in this time the App said the firmware could be successfully updated.

    The app indicated the device-information: Temperature 35.72, Voltage 7.81V, Hareware Version 4, Firmware version 17.

    However,  after this update, the sbick does not work at all rather than the all-zeros-for-device-info and slider-goes-to-1-and-motor-stops issues. 

    If I select 'Sbricks' from the menu, my sbrick can be found on App but in the test-mode it does not work at all, it's motionless.

    And if I select "My creations" and push play button(triangle), the app says " Sbrick Disconnected".

    On the other hand, in this afternoon, I asked my friend to let me use her android device and I tried Sbrick app on the android device. Then, it works well, perfectly. Thus, my sbrick is not broken. What is broken is Sbrick iOS app!

    Also I tried to update the firmware from android device and the update had finished succesfully, but, the bad situation on iOS App is not improved and remain motionless... Too bad...

     

    [/blockquote]

     

    Dear Hiroaki! 

    We ask you to switch off, then on your device, than try it again. 

    If there are still problems after the restart, please contact us again, and we will check out the problem. 

    Best wishes,

    Balint
    SBrick Team

  • November 2, 2016 6:09 AM CET

    It's getting worse and worse.

    In this morning, I tried the updated SBrick App (V4.0 Update 3) and tried to update the firmware of my sbrick.

    And in this time the App said the firmware could be successfully updated.

    The app indicated the device-information: Temperature 35.72, Voltage 7.81V, Hareware Version 4, Firmware version 17.

    However,  after this update, the sbick does not work at all rather than the all-zeros-for-device-info and slider-goes-to-1-and-motor-stops issues. 

    If I select 'Sbricks' from the menu, my sbrick can be found on App but in the test-mode it does not work at all, it's motionless.

    And if I select "My creations" and push play button(triangle), the app says " Sbrick Disconnected".

    On the other hand, in this afternoon, I asked my friend to let me use her android device and I tried Sbrick app on the android device. Then, it works well, perfectly. Thus, my sbrick is not broken. What is broken is Sbrick iOS app!

    Also I tried to update the firmware from android device and the update had finished succesfully, but, the bad situation on iOS App is not improved and remain motionless... Too bad...

     

    • 7 posts
    October 25, 2016 7:48 AM CEST

    Worked for me. I had very old firmware and message that I should contact info@sbrick.com. I'v been advised to use this Android app (I have borrowed tablet from my neighbour) and now I'm happy user of sbrick on iOS - without crashes and without lags :) 

    • 310 posts
    October 25, 2016 6:50 AM CEST

    Hello Guys! 

    We know about the firmware update issue, soon we will fix it. 

    You won't be able to update your SBricks firmware with the new app if you had an older fw than 12.

    For update on IOS you have to wait for a few days, to fix this bug.
    (If you have an Android device please find our Simple control application on Google play.
    Here you can find it (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vengit.blecontrol&hl=en) and update the firmware with this, then you can use the new application.)

    Soon we will get back to you, with bug fixes! 

    Sorry for the inconvenience,

    Best regards,
    Balint
    SBrick Team

    • 2 posts
    October 24, 2016 12:36 AM CEST

    I am one of the people suffering the all-zeros-for-device-info and slider-goes-to-1-and-motor-stops issues.  I see that there is a new release as of October 22 (version 4.0.3).  Are the recent posts regarding the app crashes installing this latest version?  If so, I will hold off on the update for a while (despite Allan Clausen's encouraging post).

    • 2 posts
    October 23, 2016 11:38 PM CEST

    I update the sbrick app on iphone 6plus. A new bug. I can't update the firmware


    This post was edited by Julian Fertig at October 24, 2016 12:16 AM CEST
    • 8 posts
    October 23, 2016 10:51 PM CEST

    I have a Mini Ipad, 9.3.5, and 3 Sbricks Hardware version 4, just updated both the IOS app, and the firmware on all 3 Sbricks is updated to version 17, and i have so far not experienced any problems at ALL.

    If you have serious problems like Marcin Nowak, then simply use the emailadress info@sbrick.com

    • 7 posts
    October 23, 2016 9:23 PM CEST

    I'm strongly disappointed by new iOS version. I got message: 

    Well that I know without waiting so long for your new iOS version... :(((( 

    • 2 posts
    October 23, 2016 7:43 PM CEST

    Found an old iPad with iOS 9.3.5. One tap on SBricks and the freshly installed, never used bevore on that device crashes.

     

    Stability looks different, I'd say...

     

    cu

     -Stephan-

    • 2 posts
    October 23, 2016 7:36 PM CEST

    I also have strong problems.

    It's the same on iPhone and on iPad - both with iOS 10. I tried it with an older S-Brick and with a brand new (never used bevore) one.

     

    One tap on SBricks within the app - it imediately crashes :(

    I can't say which firmware versions are installed, simply because the app never connects to a brick.

     

    What can I do???

     

    cu

     -Stephan-

    • 18 posts
    October 20, 2016 5:30 PM CEST

    It seems to me that Vengit are only interested in their new kickstarter toy and existing customers don't matter anymore.

    I had been thinking about buying yet another sBrick for my latest MOC, but not now.

    • 7 posts
    October 20, 2016 5:20 PM CEST

    I have borrowed today Android phone and it is even worse :/

    When I try to see info about my sbrick (firmware, update, etc) it hangs for 15 or so seconds and then come back to list of sbricks. When I try to configure new profile it hangs at port tester. 

    I believe that my sbrick it's not broken - beacuse it works (with lag) on iOS. Now my thinking is that I have very old firmware and apps cannot make OTA update. I don't remember if I ever made update but my sbrick is one of the firsts from the kickstarter campaign. 

    What to do now? Are you going to fix application to support old firmware update to the newest? Are there other ways to connect to sbrick and do some checks or firmware update? 

    • 7 posts
    October 19, 2016 5:09 PM CEST

    This is how the update issue looks in my case: 

     

    • 15 posts
    October 19, 2016 2:13 PM CEST
    Why don't I get a feedback to my issue?
    • 7 posts
    October 19, 2016 10:01 AM CEST

    I'm running verision "0" that what iOS app says about version of my firmware -  this 4.0.0 update 1 has some serios troubles. In 10 hours I can post a screenshot from app. 

    • 224 posts
    October 19, 2016 9:54 AM CEST

    [blockquote]Marcin Nowak said:

    Besides of lag I also suffer from application crashes as you described above. I think the application for iOS should be fixed by programmer. I tried on 4 different iOS devices with different iOS versions - it is the problem with 4.0.0 update 1 application :( It is simply unusable :( 

    [/blockquote]

    Dear Marcin,

    What is your SBrick's firmware version? Are you tried tho update them in the SBricks menu? The OTA update solves the lag problem.

    • 7 posts
    October 18, 2016 8:46 PM CEST

    Besides of lag I also suffer from application crashes as you described above. I think the application for iOS should be fixed by programmer. I tried on 4 different iOS devices with different iOS versions - it is the problem with 4.0.0 update 1 application :( It is simply unusable :(