Forums » Support

Back To Topics

SBrick Android App

    • 12 posts
    December 23, 2018 12:46 AM CET

    Hi Developers,

    I can not update or download my own profile anymore. The app shows the loading symbol but nothing happens. Waited a few minutes. I had to restart the app in order to do anything else.

    Today I updated the profile (in profile designer) as well the app on my Iphone 8...

    What can I do to make it work?

     

    Edit: I figured out, that the update feature in the app does also not work for public profiles (but I can download them)


    This post was edited by Lars Böhme at December 23, 2018 12:55 AM CET
  • December 21, 2018 2:57 AM CET
    Natsumi Quindt said:

    the app won't let me log in! I tried with mobile data, and then wifi but it still does not work! please help! It says I have a problem with the internet connection.

    I got it to work I reloaded the app with wifi on and this time it worked!

  • December 21, 2018 2:51 AM CET

    the app won't let me log in! I tried with mobile data, and then wifi but it still does not work! please help! It says I have a problem with the internet connection.


    This post was edited by Natsumi Quindt at December 21, 2018 2:52 AM CET
    • 198 posts
    November 22, 2018 3:07 PM CET

    I'm here too :)

    • 12 posts
    October 25, 2018 6:52 PM CEST

    I'm here, keeping updated on any developments in the app.

    • 2 posts
    October 25, 2018 6:45 PM CEST
    Is there anybody out there?
    • 12 posts
    March 18, 2018 11:25 PM CET

    Aren't your profiles (at least the control layout) stored in your account? If so, you can just sign up on the new device and retrieve them.

    • 5 posts
    March 18, 2018 6:58 PM CET

    Hello,

    I've just changed my phone and how can i do for the profiles stocked into the old device ?

    No Import/export option ... Need to re-create all ?

    Thanks

     

    • 2 posts
    December 25, 2017 7:20 PM CET
    Hi,
    What are the requirements to install the Android app? I have a slimkat 4.4 on a Samsung Galaxy Tab 2 and the playstore says it is not compatible.
    Thank you
    Benoit
    • 1 posts
    November 7, 2017 8:09 AM CET

    I've been trying to use my own profile created in the designer but my Android phone says no 16:9 profiles.

    I've tried creating both landscape and portrait profiles and nothing shows up on the phone.

    The phone is connected to Wifi and the login on the phone and designer is the same.

    • 1 posts
    October 31, 2017 12:55 PM CET

    Hi, the new version of the app work flawlessly with ps4 gamepad if I use joysticks to control sliders or buttons/triggers if I control buttons. Is there any option to control sliders with triggers, one for one direction, other for opposite, e.q. for throttle and reverse? On the other hand there might be some connection problem with my Sony Z5 compact, the device cannot find the Sbrick if the gamepad is connected via BT, with LG G5 SE works fine, both on Android 7.0.


    This post was edited by Dávid Kecső at October 31, 2017 12:56 PM CET
  • October 11, 2017 9:20 PM CEST

    [blockquote]A.J. Zellermeyer said:

    I just had to reinstall the Sbrick app after a clean reinstall of my phone. The app will not let me log in and see my profiles, though. It just says "there is a problem with your internet connection". I'm on LTE and have confirmed that internet access is working fine.

    The app does see the Sbricks. I also cannot use a public profile, as they don't load.

    [/blockquote]

     

    Nevermind, forgot that you must be connected to Wifi, not LTE. 

  • October 11, 2017 7:17 PM CEST

    I just had to reinstall the Sbrick app after a clean reinstall of my phone. The app will not let me log in and see my profiles, though. It just says "there is a problem with your internet connection". I'm on LTE and have confirmed that internet access is working fine.

    The app does see the Sbricks. I also cannot use a public profile, as they don't load.

    • 310 posts
    June 26, 2017 11:53 AM CEST

    [blockquote]Johan vd Pluijm said:

    Hello,

    I didn't use my Rolls Royce containing 2 SBricks for a few months, but I wanted to use it again. The batteries were empty, so I used the LEGO LiPo battery. For some reason, the SBricks don't connect to my phone and not to my brother's  phone. They are not even visible. It appears the bluetooth function is broken on both SBricks. The servo connected to one of the SBricks turned to vertical position when I turned the battery on, which means there is no power-based problem.

    Is there a known problem causing this?

     

    Johan

    [/blockquote]

    Dear Johan, 

    We did not experienced this kind of problem yet, but I will ask our developers about that. 

    Soon we will get back to you! 

    We ask for your patience, 

    Thanks!

    Balint
    SBrick Team

    • 9 posts
    June 26, 2017 9:00 AM CEST

    Hello,

    I didn't use my Rolls Royce containing 2 SBricks for a few months, but I wanted to use it again. The batteries were empty, so I used the LEGO LiPo battery. For some reason, the SBricks don't connect to my phone and not to my brother's  phone. They are not even visible. It appears the bluetooth function is broken on both SBricks. The servo connected to one of the SBricks turned to vertical position when I turned the battery on, which means there is no power-based problem.

    Is there a known problem causing this?

     

    Johan

    • 164 posts
    June 6, 2017 10:27 AM CEST

    Thanks for the report. 

    Can you please send a screenshot or video about the startup problem? Especially about the html problem. Our e-mail: info@sbrick.com

    I'll upload a video about the gamepad setting soon.


    This post was edited by Tamas Misik at June 6, 2017 10:27 AM CEST
    • 12 posts
    June 5, 2017 9:01 PM CEST

    Ah, this version does show a version number higher than the beta I downloaded from the Play Store. :)

     

    However, I couldn't find in it any way to use a gamepad. Also, it kept crashing on startup, trying to download an HTML file, both offline and connected through mobile data; only with Wi-Fi it managed to download what it needed and doesn't need Internet again. Also also, the only way to exit the app is still to tap Android's Home button and then remove it form the recent apps list.

    • 164 posts
    June 2, 2017 5:31 PM CEST

    A new android app version, with Gamepad support:

    http://bit.ly/2qK08Kh 

    Please test it and share with us your experiences. 

    • 12 posts
    April 28, 2017 5:26 PM CEST

    This is great news! :)

    I'm signed up for the beta versions at the Play Store, and when I was about to install this new version via APK, my phone asked if I wanted to install an older (4.2.1) version than the current (4.2.3, beta) that I have. Is this supposed to occur?

    • 164 posts
    April 28, 2017 3:04 PM CEST

    SBrick App with Gamepad support (beta version)

    Please help us: test it, and share with us your expreicences. 
    You can download the developer apk from the following link: https://goo.gl/bYPMHc
    sbrick-4.2.1.99_2.140.17-d.apk

    Change log:
    - Gamepad support added (beta version)

    Don't forget, this is a developer version, so javascript alerts may occur.

    • 310 posts
    March 16, 2017 3:20 PM CET

    [blockquote]Marti Arak said:

    Hi!

    Yes, the problem occures only with one of the SBricks. Other one works just fine. 

    When I attach LEGO servo motor to Sbrick I can hear the sound of calibration witch mean that Sbrick is being powered. I don't know if this information helps. 

    Waiting for solution...

    BR

     

    [blockquote]Balint Mezei said:

    [blockquote]Marti Arak said:

    Hi!

    I'm not sure if my problem is already listed in the forum but I need help.

    I have two Sbricks and I built a nice creation. Everything worked well untill one day. I turned both Sbricks on but one of them wasn't on the bluetooth connection list. Then I noticed that the green light on the Sbrick doesn't light up as well. I did restart my phone, changed batteries, used other cables, choosed different battery box etc. Nothing really helps.

    I have already wrote three times to the support - nobody answers for weeks by now. 

    Please help to get my Sbrick fixed!

    Thank you!

    [/blockquote]

    Hello Marti, 

    Where did you contact us? We have not found any mail regarding your questions. :(

    Maybe it was our fault, in this case, we are very sorry about this. 

    About the problem, The other SBrick still works well? The problem only exist on one SBrick? 

    Regards,

    Balint
    SBrick Team

    [/blockquote]

    [/blockquote]

    Thank you for the fast response. 

    Could you send us a video to our e-mail address? It would be much appreciated. 

    Please find us at info@sbrick.com 

    We will help you forward, don't worry about that. 

    Best wishes, 
    Balint
    SBrick Team

    • 310 posts
    March 16, 2017 3:20 PM CET

    [blockquote]Marti Arak said:

    Hi!

    Yes, the problem occures only with one of the SBricks. Other one works just fine. 

    When I attach LEGO servo motor to Sbrick I can hear the sound of calibration witch mean that Sbrick is being powered. I don't know if this information helps. 

    Waiting for solution...

    BR

     

    [blockquote]Balint Mezei said:

    [blockquote]Marti Arak said:

    Hi!

    I'm not sure if my problem is already listed in the forum but I need help.

    I have two Sbricks and I built a nice creation. Everything worked well untill one day. I turned both Sbricks on but one of them wasn't on the bluetooth connection list. Then I noticed that the green light on the Sbrick doesn't light up as well. I did restart my phone, changed batteries, used other cables, choosed different battery box etc. Nothing really helps.

    I have already wrote three times to the support - nobody answers for weeks by now. 

    Please help to get my Sbrick fixed!

    Thank you!

    [/blockquote]

    Hello Marti, 

    Where did you contact us? We have not found any mail regarding your questions. :(

    Maybe it was our fault, in this case, we are very sorry about this. 

    About the problem, The other SBrick still works well? The problem only exist on one SBrick? 

    Regards,

    Balint
    SBrick Team

    [/blockquote]

    [/blockquote]

    Thank you for the fast response. 

    Could you send us a video to our e-mail address? It would be much appreciated. 

    Please find us at info@sbrick.com 

    We will help you forward, don't worry about that. 

    Best wishes, 
    Balint
    SBrick Team

    • 2 posts
    March 15, 2017 1:40 PM CET

    Hi!

    Yes, the problem occures only with one of the SBricks. Other one works just fine. 

    When I attach LEGO servo motor to Sbrick I can hear the sound of calibration witch mean that Sbrick is being powered. I don't know if this information helps. 

    Waiting for solution...

    BR

     

    [blockquote]Balint Mezei said:

    [blockquote]Marti Arak said:

    Hi!

    I'm not sure if my problem is already listed in the forum but I need help.

    I have two Sbricks and I built a nice creation. Everything worked well untill one day. I turned both Sbricks on but one of them wasn't on the bluetooth connection list. Then I noticed that the green light on the Sbrick doesn't light up as well. I did restart my phone, changed batteries, used other cables, choosed different battery box etc. Nothing really helps.

    I have already wrote three times to the support - nobody answers for weeks by now. 

    Please help to get my Sbrick fixed!

    Thank you!

    [/blockquote]

    Hello Marti, 

    Where did you contact us? We have not found any mail regarding your questions. :(

    Maybe it was our fault, in this case, we are very sorry about this. 

    About the problem, The other SBrick still works well? The problem only exist on one SBrick? 

    Regards,

    Balint
    SBrick Team

    [/blockquote]

    • 310 posts
    March 15, 2017 1:01 PM CET

    [blockquote]Marti Arak said:

    Hi!

    I'm not sure if my problem is already listed in the forum but I need help.

    I have two Sbricks and I built a nice creation. Everything worked well untill one day. I turned both Sbricks on but one of them wasn't on the bluetooth connection list. Then I noticed that the green light on the Sbrick doesn't light up as well. I did restart my phone, changed batteries, used other cables, choosed different battery box etc. Nothing really helps.

    I have already wrote three times to the support - nobody answers for weeks by now. 

    Please help to get my Sbrick fixed!

    Thank you!

    [/blockquote]

    Hello Marti, 

    Where did you contact us? We have not found any mail regarding your questions. :(

    Maybe it was our fault, in this case, we are very sorry about this. 

    About the problem, The other SBrick still works well? The problem only exist on one SBrick? 

    Regards,

    Balint
    SBrick Team

    • 2 posts
    March 13, 2017 10:38 PM CET

    Hi!

    I'm not sure if my problem is already listed in the forum but I need help.

    I have two Sbricks and I built a nice creation. Everything worked well untill one day. I turned both Sbricks on but one of them wasn't on the bluetooth connection list. Then I noticed that the green light on the Sbrick doesn't light up as well. I did restart my phone, changed batteries, used other cables, choosed different battery box etc. Nothing really helps.

    I have already wrote three times to the support - nobody answers for weeks by now. 

    Please help to get my Sbrick fixed!

    Thank you!