Forums » Support

Back To Topics

SBrick Android App

  • July 15, 2016 11:32 AM CEST

    I bought an Sbrick in September 2015. Since then I've not been able to use it consistently.

    I have a nexus 4 phone and none of your sbrick app versions ever worked properly. The first one at release kept disconnecting. It took me hours just to try to update the firmware because it would get stuck updating. But the latest version just put me at my wits end.

    It's broken. It looks nice, but it does not work. It discovers my 2 sbricks, but if I attempt to do a LED test - it flashes a few times before getting stuck and becoming unresponsive. I can manage to port test one of the ports once and then it becomes unresponsive. Firmware update gets either stuck at 0% or 1% or fails straight away. I literally cannot use the product I paid 76GBP for a whole year down the line. It only became worse.

    I tried using my girlfriend's iPod Touch and it worked flawlessly the first time. I've been able to update the firmware without any problems.

    Please fix the android app. I've tried it on two Nexus 4 phones, both on Android 5.1.1, one of which is factory reset with just the sbrick app installed. It looks like it just stops sending data to the sbrick or, on the contrary, overloads it with data and hangs it up.

    This is just not acceptable. This is not a beta product. Your app is not listed as beta. One year down the line (and for some more than that), and I'm still unable to enjoy the product, because it's crippled by software.

    • 310 posts
    July 15, 2016 11:10 AM CEST

    [blockquote]Mark Kyprianou said: Ive been messaging for weeks now or longer. My last message was about the s brick i was having trouble with and supposedly gonna b getting a replacement but i have 3 of them. Ive only checked one and having problems. I even removed and reinstalled the app on my phone hoping that would sort it but it hasnt. Ive spent alot of money on something that i cant even use. Please sort this or give me a refund for all 3. Thanks[/blockquote]

     

    Hello Mark! 

    Where did you contact us? I did not find any e-mail or, post. 

    Would you be so kind to, write us an e-mail to info@sbrick.com, about the exact details of the problem? 

    We will solve the issue, and sorry for the inconvenience, 

    Best wishes, 

    Balint Mezei - SBrick Team 

    • 1 posts
    July 15, 2016 9:12 AM CEST

    Hi there. My first SBrick arrived few days ago and I like it. It connects without any problem, any disconnecting, nothing wrong with connection. I had only issue with strange steering behaviour (seen in another thread here), but already solved by firmware update. Now SBrick works perfectly for me a I thanks to SBrick developers team for that.

    My phone: Motorola Moto E2 (XT1524) with Android 6.0 (it's low cost android phone)

    SBrick: HW 5.0; FW 5.12; app 4.0 update1 

    • 1 posts
    July 15, 2016 1:54 AM CEST
    Ive been messaging for weeks now or longer. My last message was about the s brick i was having trouble with and supposedly gonna b getting a replacement but i have 3 of them. Ive only checked one and having problems. I even removed and reinstalled the app on my phone hoping that would sort it but it hasnt. Ive spent alot of money on something that i cant even use. Please sort this or give me a refund for all 3. Thanks
  • July 14, 2016 2:23 PM CEST

    [blockquote]Balint Mezei said:

    [blockquote]Karl Fensterstock said:

    [blockquote]Balint Mezei said:

    [blockquote]Karl Fensterstock said:

    Why do the Bricks (4.11) suddenly a different address? With SBrick Simple Control everything is ok.

    Bad with the new SBrickversion 4.0.0. It is becoming worse instead of better.

     

    [/blockquote]

    Dear Karl,

    We changed the addresses because the iOS application. The SBricks have diferent address on Android and on iOS but from now the address will be the same on Android and on iOS too. 

    [/blockquote]

     

    Left, SBrick Simple Control, right SBrick. Both on the SAME Android Device !!!

    [/blockquote]

     

     

    The simple control application is not an official application. 

    The address you see in the official application is the right one, please take into consideration that address. :)

    Regards, 

    Balint

    [/blockquote]

    That is not true, since I have my two bricks (Kickstarter project) have this address. See older posts as April 2015. So far, the two addresses were also always displayed correctly. Only since Update 4.0 appears on my Samsung Galaxy S4 other addresses. On my Lifetab but the addresses.
    The photo shows Livetab and Galaxy at the same time both with Sbrick V4.0 update 1

    PS: Warum gibt es keinen deutschen Support ? Da könnte man seine Probleme präziser beschreiben !


    This post was edited by Karl Fensterstock at July 14, 2016 2:41 PM CEST
    • 310 posts
    July 14, 2016 12:20 PM CEST

    [blockquote]Karl Fensterstock said:

    [blockquote]Balint Mezei said:

    [blockquote]Karl Fensterstock said:

    Why do the Bricks (4.11) suddenly a different address? With SBrick Simple Control everything is ok.

    Bad with the new SBrickversion 4.0.0. It is becoming worse instead of better.

     

    [/blockquote]

    Dear Karl,

    We changed the addresses because the iOS application. The SBricks have diferent address on Android and on iOS but from now the address will be the same on Android and on iOS too. 

    [/blockquote]

     

    Left, SBrick Simple Control, right SBrick. Both on the SAME Android Device !!!

    [/blockquote]

     

     

    The simple control application is not an official application. 

    The address you see in the official application is the right one, please take into consideration that address. :)

    Regards, 

    Balint

  • July 13, 2016 3:24 PM CEST

    [blockquote]Balint Mezei said:

    [blockquote]Karl Fensterstock said:

    Why do the Bricks (4.11) suddenly a different address? With SBrick Simple Control everything is ok.

    Bad with the new SBrickversion 4.0.0. It is becoming worse instead of better.

     

    [/blockquote]

    Dear Karl,

    We changed the addresses because the iOS application. The SBricks have diferent address on Android and on iOS but from now the address will be the same on Android and on iOS too. 

    [/blockquote]

     

    Left, SBrick Simple Control, right SBrick. Both on the SAME Android Device !!!


    This post was edited by Karl Fensterstock at July 13, 2016 3:27 PM CEST
    • 310 posts
    July 13, 2016 2:41 PM CEST

    [blockquote]P- LEGO said:

    after the update none of the ports work... great XD

    [/blockquote]

    Do you updated the app, or do you updated the SBrick's firmware? 

    • 310 posts
    July 13, 2016 2:40 PM CEST

    [blockquote]Frederic Ayrault said:

    I have upgraded to v4.0 Update 1 and I have a lot of connections problems now

     

    [/blockquote]

    Thanks for the report. Our developers will look after what can be the problem. 

    • 310 posts
    July 13, 2016 2:39 PM CEST

    [blockquote]Karl Fensterstock said:

    Why do the Bricks (4.11) suddenly a different address? With SBrick Simple Control everything is ok.

    Bad with the new SBrickversion 4.0.0. It is becoming worse instead of better.

     

    [/blockquote]

    Dear Karl,

    We changed the addresses because the iOS application. The SBricks have diferent address on Android and on iOS but from now the address will be the same on Android and on iOS too. 




    • 95 posts
    July 12, 2016 9:30 PM CEST

    [blockquote]Jaap Borggreve said:

    Which version do you have; the Android or the ios version? I have the Android version which workshop by me.

    [/blockquote]

    This is the android forum isn't it? ;-)

    X

    • 11 posts
    July 12, 2016 8:42 PM CEST

    Which version do you have; the Android or the ios version? I have the Android version which workshop by me.

    • 95 posts
    July 12, 2016 7:19 PM CEST

    Where are the sbrick developpers?

    The new version is not working

    How long are we going have to wait before a fix?

    I got my sbricks from the kickstarter in decembre 2014...

    And we are still having developpent issues!

    This is absolutly not serious

     


    This post was edited by Frederic Ayrault at July 12, 2016 7:19 PM CEST
    • 5 posts
    July 12, 2016 7:05 PM CEST

    I just purchased a second Sbrick. With the Android app, Is it possible to be connected and communicate with them simulaneously? As whenever I attempt to run a function on each Sbrick my phone can only connect to one of them, then it reconnects to the other Sbrick. Is this just an issue that I am running into, because my phone is Android 4.4, or could it be issues with ram, as that has been a problem with other programs?


    This post was edited by Tommy Styrvoky at July 12, 2016 7:21 PM CEST
    • 1 posts
    July 12, 2016 4:10 PM CEST

    after the update none of the ports work... great XD

  • July 12, 2016 3:07 PM CEST

  • July 12, 2016 2:39 PM CEST

    [blockquote]bricker bricker 72 said:

    [blockquote]Karl Fensterstock said:

    Why do the Bricks (4.11) suddenly a different address? With SBrick Simple Control everything is ok.

    Bad with the new SBrickversion 4.0.0. It is becoming worse instead of better.

     

    [/blockquote]

    try to update to firmware 4.12 maybe is that the solution

    [/blockquote]

    Why should it be better? It gets worse from update to update!

    • 95 posts
    July 12, 2016 7:45 AM CEST

    [blockquote]bricker bricker 72 said:

    [blockquote]Frederic Ayrault said:

    I have upgraded to v4.0 Update 1 and I have a lot of connections problems now

     

    [/blockquote]

    try to update to firmware 4.12 maybe is that the solution

    [/blockquote]

    That is what I first did. Unfortunately it is not the first time I have problem with an update :-(

     


    This post was edited by Frederic Ayrault at July 12, 2016 11:22 AM CEST
  • July 11, 2016 10:13 PM CEST

    [blockquote]Frederic Ayrault said:

    I have upgraded to v4.0 Update 1 and I have a lot of connections problems now

     

    [/blockquote]

    try to update to firmware 4.12 maybe is that the solution

  • July 11, 2016 9:51 PM CEST

    It seems that the problem has been solved,  but I have stil  a minor problem When I change to other creations the app makes no contact with the other creation! it only works when I close the app, and  restart the app? any solution for this ?

     

    it's a shame that I have to program all over again because the bricks get another numbers ?

    I have 15 bricks for my semi trucks and trailers  so it is a lot of work because their are also a lot of combinations of trucks and trailers.

     

    with kind regards

    Bricker Bricker 72


    This post was edited by bricker bricker 72 at July 11, 2016 10:18 PM CEST
  • July 11, 2016 9:32 PM CEST

    [blockquote]Karl Fensterstock said:

    Why do the Bricks (4.11) suddenly a different address? With SBrick Simple Control everything is ok.

    Bad with the new SBrickversion 4.0.0. It is becoming worse instead of better.

     

    [/blockquote]

    try to update to firmware 4.12 maybe is that the solution


    This post was edited by bricker bricker 72 at July 11, 2016 9:52 PM CEST
    • 95 posts
    July 11, 2016 9:18 PM CEST

    I have upgraded to v4.0 Update 1 and I have a lot of connections problems now

     

  • July 11, 2016 6:11 PM CEST

    Why do the Bricks (4.11) suddenly a different address? With SBrick Simple Control everything is ok.

    Bad with the new SBrickversion 4.0.0. It is becoming worse instead of better.

     


    This post was edited by Karl Fensterstock at July 11, 2016 6:44 PM CEST
    • 164 posts
    July 11, 2016 3:12 PM CEST

    Hi Guys,

    Really thanks for your patience. The new (4.0.0) android application available in the google play: 
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vengit.sbrick&hl=en

    - New BLE driver: latency and stability improvements
    - New firmware: better latency, device re-naming
    - Support for "advanced sequences": (Learn more about the advanced sequences: https://social.sbrick.com/forums/topic/111/profile-designer/view/post_id/3941)

    Please let us know your experiences about the new application :) 



    • 7 posts
    July 7, 2016 11:34 PM CEST

    [blockquote]Stephen Wilson said:

    I'm attempting to use (2) sbricks, Added new profile and downloaded, then I programmed all the channels on both sbricks. I only turned one on at a time to get correct channel for function needed. My Samsung S6 "finds & sees" both bricks after that , I've saved all info.

    But when I attempt to operate, only one sbrick reacts! (even tho everything tests out OK with both sbricks during 'test mode')

    Under phone control, only one sbrick works, I need BOTH WORKING TOGETHER !!

    Both sbricks are 5.0 Hardware version, Firmware 1.0

    [/blockquote]

    Sorry guys, "false alarm", I re-programmed (or lack there of) my sbricks & now BOTH work great TOGETHER, Hooray !!

    Now to finish this car and 'play'