Forums » Support

Back To Topics

SBrick Android App

    • 99 posts
    March 1, 2016 8:36 PM CET

    [blockquote]Stephen Wilson said:

    I've been hoping to use the sbrick during an up and coming Brickworld event, but I can't re-asign the channels to control functions.

    I have a very limited space to locate the sbrick and I need to change the assingments from what is provided on the "Yellow Car Profile", this profile is exactly what I need, but I have to change the channel funtions.

    No matter what I do , the channel selections don't change. Any help here?

    [/blockquote]

    Hi Stephen, you should post in the Profile Designer section. Anyway : if you start from a standard profile, make a copy of it first (I think it's possible now), and this copy should be customisable. The best approach in my opinion is to create directly your own profile.

    • 7 posts
    March 1, 2016 4:47 PM CET

    I've been hoping to use the sbrick during an up and coming Brickworld event, but I can't re-asign the channels to control functions.

    I have a very limited space to locate the sbrick and I need to change the assingments from what is provided on the "Yellow Car Profile", this profile is exactly what I need, but I have to change the channel funtions.

    No matter what I do , the channel selections don't change. Any help here?

    • 16 posts
    February 29, 2016 11:16 AM CET

    [/blockquote]

    Hi,

    The new version will be available early next week.
    A lot of issue have been fixed, for example the sony z1 compact connenction error and so on.
    More information coming soon.
    Thank you for your patience!

    [/blockquote]

    So?

    Slowpoke

    • 95 posts
    February 24, 2016 8:27 PM CET

    [blockquote]Balint Mezei said:


    Hi,

    The new version will be available early next week.
    A lot of issue have been fixed, for example the sony z1 compact connenction error and so on.
    More information coming soon.
    Thank you for your patience!

    [/blockquote]

    Still no news! 1 year, 2 monthes and counting...

     

    • 41 posts
    February 23, 2016 12:26 AM CET

    If anyone have a Bluetooth controller you should definitely be using the SbrickController instead of the official sbrick app.

    I'm using with the Moga Pro Controller and the SbrickController 0.5 version and works perfect.....even this app have less lag/delay, and the feeling to control a Car (Buggy, Crawler, supercar) is better with a stick.

     

    Thanks to the SbrickController app now i considering to buy another sbrick to play with my son ( i have another Moga Pro controller)

     

    • 4 posts
    February 19, 2016 6:02 PM CET

    I retire that I have told, I have retry to play with the sbrick and everytginh doesn't work. I can only move a motor during 1sec and after nothing. Need to restart the brick.

    I have belived that android app has made progresse but not !

    • 164 posts
    February 19, 2016 2:25 PM CET

    Dear Jurgen,

    Thanks for your feedback about the new port settings menu. This isn't the final version yet. This part will be imporved in the future. Don't worry, the "port tester" will be available again. The port assignment will be really simple and fast. ;)

    About your 2nd and 3rd point: We didn't get any similar feedbacks from other users. Can you tell us more details about this: "The profile market has lots of trouble fetching the profiles."
    Our developers will look after what can be the problem.

    The iOS and the Windows version will be the same like the Android app soon. The new app can be unusual for first try, but it is more ergonomic, easier to use and it has much more potential than the old version. 

    If you have any other suggetstions about our new app, feel free to contact us. Your feedbacks are really useful for us. 

    • 4 posts
    February 19, 2016 12:38 PM CET

    I have made some test after month of non use, using the new app on my nexus 4.

     

    And, all functions works ! Connecting to the sbrick, led tester, port tester, profile and motor. 

     

    A little bit more latency with the wifi on, but I assume that this is due to my phone wich priorise the wifi traffic instead of bluettooth. With wifi off, everything work. After 1 year, it is not too late !

     

    I prefere the new version regarding the ergonomy.

     

    So good guy.

    • 1 posts
    February 19, 2016 10:17 AM CET

    N.B. This isn't a complaint as such, but a heads up for anyone else experiencing similar issues.

    My SBrick would only respond to LED checks, even port checking wouldn't work. Hardware was 4.0, firmware 4.2b2 (that shows you how long it's been since I used it last!), so I tried an update. But no matter what I did - un/reinstalling SBrick/SBrick Simple, clearing data/cache, rolling back apps, troubleshooting with the nRF Control app, the updae stopped at ~5%. However, after pairing the SBrick with my phone directly it updated first time (Sbrick app 2.0.1) and on firmware 4.8 there is no need to pair first.

    HTC One M7, Android 5.0.2 if anyone is interested.

    As for the app, Jurgen has said it for me. Assigning ports is a particular frustration.

    • 23 posts
    February 18, 2016 11:11 PM CET

    Got back to my SBricks after a couple of months. And I see the app has completely changed, and I'm sorry but I really don't like the new App:

    1. Assigning the ports to the functions has become very difficult. In the iOS version you can tap the SBrick-picture, the motor will run briefly and you can easily assing the correct funvtion to the port directly. Now, you have to 1. SBricks -> Select 1 of the SWBricks -> 3. Select Port Tester -> 4. test one port -> 5. go back to MOC's -> 6. go to Settings -> 7. Select profile settings again -> 8. and then you can assign a port to a function.

    As you see, something which took 2 ticks, now takes 8 !! Imaging you have a model with 2 SBricks and 8 functions ...

    2. The profile market has lots of trouble fetching the profiles.

    3. When trying to open the Excavator-profile, the app shows a black screen once it has connected to the Sbricks.

    4. The App can show only 1 1/2 moc on 1 screen, previously you could see more than 4 Mocs at once.

    Guys, this is very frustrating. Last October during Lego World the system finally worked almost perfectly, and now there are lots of bugs .... again. 

    My bricks are up to date, using Sony Z3 Compact Android 5.1.1

    Please Please Please don't change the iOS-app into this new version.

    • 95 posts
    February 17, 2016 8:48 PM CET

    [blockquote]Tamas Misik said:

    The 2.0.1. the latest version. We sent the e-mail to those people who don't know our latest app yet.
    The new app will available soon. Thanks for your patience.

    [/blockquote]

    Sorry for my misunderstanding. I read " - new featuers".

    I though I will finally be able to use the auto reset and output values for buttons ;-(

     

     


    This post was edited by Frederic Ayrault at February 17, 2016 8:48 PM CET
    • 164 posts
    February 17, 2016 8:35 PM CET

    The 2.0.1. the latest version. We sent the e-mail to those people who don't know our latest app yet.
    The new app will available soon. Thanks for your patience.

    • 95 posts
    February 17, 2016 5:49 PM CET

    I receveid an email about the new version but I can only acess the 2.0.1 version on the google play

    Do you have any download link?

     Thank you

    Frederic

     


    This post was edited by Frederic Ayrault at February 17, 2016 5:50 PM CET
    • 310 posts
    February 17, 2016 3:38 PM CET

    [blockquote]Anthony of Minas said:

    Thank you for that. I was considering asking of I can contact you by mail because although I am subscribed to the thread, it is difficult to follow everything.

    [/blockquote]

     

    I see. Of course, feel free to contact us. 

    • 28 posts
    February 17, 2016 3:21 PM CET

    Thank you for that. I was considering asking of I can contact you by mail because although I am subscribed to the thread, it is difficult to follow everything.

    • 310 posts
    February 17, 2016 3:18 PM CET

    [blockquote]Anthony of Minas said:

    Nexus 4, CyanogenMod 13, Android 6.0.1

    SBrick Simple app: v2.10

    SBrick app: 2.0.1

    Sbrick FF v4.4

     

    Simple app

    I can sometimes control my SBrick with the simple app and when I can, the bar stays in green and with 35ms lag. I cannot update the SBrick with the simple app, even if I was just connected to the SBrick and controling it for the last 3 minutes without a problem. The procedure fails at completely random % each time. I cannot see a noticeable pattern of when the update procedure fails.

    There are times that the the bar stays in this dirty yellow color, there are not stats displayed (voltage, FF version, etc) and I cannot control the SBrick. I was not able to find a pattern as to when this happens. I had it happen with the SBrick pair and unpaired, after having the app installed for some time and after a clean installation (clear data before uninstall and then reinstall).

     

    SBrick app

    I cannot control the SBrick. It detects the SBrick, but when I tap on it to connect, it says "Please make sure that the SBrick is turned on" and stays there until I tap back, or connects to the SBrick, displays the FF version but cannot control the SBrick or upgrade it. The upgrade fails immediately.

     

    I have tried all compinations between having the SBrick paired and unpaired along with clean reinstalls for both apps. I don't know what else I can do..

    [/blockquote]

     

    Hello! 

    Thank you for your report.

    The new Android application will be available this week. A lot of issue has been fixed, we hope that you won't have any problems with that. 

    If the problem is still consist, after the update, please contact us on, info@sbrick.com, and we will try to help you as soon as possible. 

    Best regards, 

    • 28 posts
    February 17, 2016 2:42 PM CET

    Nexus 4, CyanogenMod 13, Android 6.0.1

    SBrick Simple app: v2.10

    SBrick app: 2.0.1

    Sbrick FF v4.4

     

    Simple app

    I can sometimes control my SBrick with the simple app and when I can, the bar stays in green and with 35ms lag. I cannot update the SBrick with the simple app, even if I was just connected to the SBrick and controling it for the last 3 minutes without a problem. The procedure fails at completely random % each time. I cannot see a noticeable pattern of when the update procedure fails.

    There are times that the the bar stays in this dirty yellow color, there are not stats displayed (voltage, FF version, etc) and I cannot control the SBrick. I was not able to find a pattern as to when this happens. I had it happen with the SBrick pair and unpaired, after having the app installed for some time and after a clean installation (clear data before uninstall and then reinstall).

     

    SBrick app

    I cannot control the SBrick. It detects the SBrick, but when I tap on it to connect, it says "Please make sure that the SBrick is turned on" and stays there until I tap back, or connects to the SBrick, displays the FF version but cannot control the SBrick or upgrade it. The upgrade fails immediately.

     

    I have tried all compinations between having the SBrick paired and unpaired along with clean reinstalls for both apps. I don't know what else I can do..

    • 310 posts
    February 17, 2016 1:14 PM CET

    [blockquote]T P said:

    Hi, I have an Asus Zenfone 2. My sbrick works in my Volvo 42030 but the tutorial when I start the app is all blank. I only see the option to show again and "lets play" or whatever it is on the last page.

    [/blockquote]

     

    Hi! 

    Thanks for your report. 

    Our developers will check what could be the problem. 

  • T P
    • 6 posts
    February 17, 2016 3:06 AM CET

    Hi, I have an Asus Zenfone 2. My sbrick works in my Volvo 42030 but the tutorial when I start the app is all blank. I only see the option to show again and "lets play" or whatever it is on the last page.

    • 310 posts
    February 14, 2016 3:06 PM CET

    [blockquote]Frederic Ayrault said:

    What about the original application?

    When are we going to have a new version?

    What is the roadmap?

     

    [/blockquote]

    Hi,

    The new version will be available early next week.
    A lot of issue have been fixed, for example the sony z1 compact connenction error and so on.
    More information coming soon.
    Thank you for your patience!

    • 95 posts
    February 13, 2016 9:57 AM CET

    What about the original application?

    When are we going to have a new version?

    What is the roadmap?

     

    • 164 posts
    February 11, 2016 11:28 AM CET

    One of our fans made the SbrickController app. You can find his topic here: https://social.sbrick.com/forums/topic/151/a-physical-remote-control

    • 28 posts
    February 11, 2016 8:44 AM CET

    This makes me so happy. Thank you for the find Karl!

    • 41 posts
    February 11, 2016 1:58 AM CET

    I test the SbrickController with my Moga Pro controller and actually works!

    You can download an alpha version from eurobrick: http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=120823

    The only bad thing is that disconnect-connect very often....so make impossible to play.

    Also i can't assign 2 slots of the sbrick (for example C and D) to the same button or trigger.

     

    I will look very close to this app....really GREAT!!!

    Thanks Karl for posting that link....nice find!


    This post was edited by Denis H at February 11, 2016 1:59 AM CET
  • February 10, 2016 11:08 PM CET

    A new, better way ?

    SBrickController