Forums » Support

Back To Topics

SBrick Android App

    • 310 posts
    March 19, 2016 12:03 PM CET

    [blockquote]bricker bricker 72 said:

    [blockquote]Balint Mezei said:

    [blockquote]bricker bricker 72 said:

    Yesterday I updated my SBrick app and now it does not function good anymore!!!!

    App version v2.0.2

    Firmware version 8

    Hardware version 4

    Android 5.1.1

    Samsung neo 5

    Sometimes I have to start a profile I few times before the SBrick responds although it is connected! And then it works but when I want to use a profile white more than 1 SBrick only 1 works and I can see that it is connected with the other ones  but they do not respond.

    When I test the bricks they work perfectly, but when I open a profile then I get the problem as mentioned.

    My conclusion is there is nothing wrong with my phone or SBricks  but there is something wrong within the app.

    What to do to solve the problem?????????

    I already tried a lot to solve it, I tried all the suggestions mentioned here on this forum but they do not work!

    I hope to hear from you soon,

     

    with regards,

     

    Bricker Bricker 72

    [/blockquote]

     

    Hello, 

    I forwarded this problem to our developers. They try to fix it as soon as possible. 

    Thank you for the report. 

    Regards, 

    Balint Mezei - SBrick Team 

    [/blockquote]

     

    thanks for your reply but how do I find out when my problem is solved? and what I need to do to solve it.

     

    Kind regards,

     

    Bricker Bricker 72

    [/blockquote]

     

    Hello, 

    Others have also experienced this problem. Our developers check out what could be wrong. 
    In the next version it will be fixed. Your phone will offer you the update, you will see immediately. (Thorugh Google Play) 

    May i ask you, what kind of phone do you have? 

    Regards, 

    Balint Mezei - SBrick Team 

    • 310 posts
    March 17, 2016 6:36 PM CET

    [blockquote]Paolo DGZ said:

     

    [blockquote]Balint Mezei said:

    Hi!


    Our developers checking the issue as soon as possible. Thank you for the report.

    Please try to restart your phone maybe it will solve the problem. After every FW update you should restart it.

    Regards,

    Balint Mezei - SBrick Team

    [/blockquote]

    from the 1.6.1 ap i saw that the hardwere is the 4.3 and the softwere the 4.3, it works but not really good (the profile joystick look a little bit oval and button output values seems not to work) but when i download the newer app and i click on "sbricks" it does not show mine also if it is paired and works with the older one before (i have disistalled it). now i'm trying with my ipod 5th gen

     

     

    EDIT with the 3.13 build 509 app on my ipod all works great, i think the problem is in the in-app pairing method of the android version

    [/blockquote]

     

    Hi, 

    We don't support 1.6 anymore. We try to develop 2.0.2 further. 

    Those who cannot use it by now, we should ask for patience, soon we will fix it. 

    Till that time you can use 1.6. 

    Regards, 

    Balint Mezei - SBrick Team 

  • March 16, 2016 6:57 PM CET

    [blockquote]Balint Mezei said:

    [blockquote]bricker bricker 72 said:

    Yesterday I updated my SBrick app and now it does not function good anymore!!!!

    App version v2.0.2

    Firmware version 8

    Hardware version 4

    Android 5.1.1

    Samsung neo 5

    Sometimes I have to start a profile I few times before the SBrick responds although it is connected! And then it works but when I want to use a profile white more than 1 SBrick only 1 works and I can see that it is connected with the other ones  but they do not respond.

    When I test the bricks they work perfectly, but when I open a profile then I get the problem as mentioned.

    My conclusion is there is nothing wrong with my phone or SBricks  but there is something wrong within the app.

    What to do to solve the problem?????????

    I already tried a lot to solve it, I tried all the suggestions mentioned here on this forum but they do not work!

    I hope to hear from you soon,

     

    with regards,

     

    Bricker Bricker 72

    [/blockquote]

     

    Hello, 

    I forwarded this problem to our developers. They try to fix it as soon as possible. 

    Thank you for the report. 

    Regards, 

    Balint Mezei - SBrick Team 

    [/blockquote]

     

    thanks for your reply but how do I find out when my problem is solved? and what I need to do to solve it.

     

    Kind regards,

     

    Bricker Bricker 72

    • 11 posts
    March 16, 2016 5:32 PM CET

     

    [blockquote]Balint Mezei said:

    Hi!


    Our developers checking the issue as soon as possible. Thank you for the report.

    Please try to restart your phone maybe it will solve the problem. After every FW update you should restart it.

    Regards,

    Balint Mezei - SBrick Team

    [/blockquote]

    from the 1.6.1 ap i saw that the hardwere is the 4.3 and the softwere the 4.3, it works but not really good (the profile joystick look a little bit oval and button output values seems not to work) but when i download the newer app and i click on "sbricks" it does not show mine also if it is paired and works with the older one before (i have disistalled it). now i'm trying with my ipod 5th gen

     

     

    EDIT with the 3.13 build 509 app on my ipod all works great, i think the problem is in the in-app pairing method of the android version


    This post was edited by Paolo DGZ at March 16, 2016 5:56 PM CET
    • 310 posts
    March 16, 2016 1:30 PM CET

    [blockquote]Paolo DGZ said:

    Also i have some problems with the new app, i'm woth a galaxy s4 mini with android 4.4.4, i tried the 1.6 version and the sbrick works normal, but the new one is unable to connect with it, also the sbrick does not appear in the sbrick list, with the 1.6 app i updated the firmwere but nothing change, if i try to set a profile the app stuck saying me to turn on the sbrick when i'm editing the channels

    [/blockquote]

     

    Hi! 

    Our developers checking the issue as soon as possible. Thank you for the report. 

    Please try to restart your phone maybe it will solve the problem. After every FW update you should restart it. 

    Regards, 

    Balint Mezei - SBrick Team 

    • 310 posts
    March 16, 2016 1:28 PM CET

    [blockquote]bricker bricker 72 said:

    Yesterday I updated my SBrick app and now it does not function good anymore!!!!

    App version v2.0.2

    Firmware version 8

    Hardware version 4

    Android 5.1.1

    Samsung neo 5

    Sometimes I have to start a profile I few times before the SBrick responds although it is connected! And then it works but when I want to use a profile white more than 1 SBrick only 1 works and I can see that it is connected with the other ones  but they do not respond.

    When I test the bricks they work perfectly, but when I open a profile then I get the problem as mentioned.

    My conclusion is there is nothing wrong with my phone or SBricks  but there is something wrong within the app.

    What to do to solve the problem?????????

    I already tried a lot to solve it, I tried all the suggestions mentioned here on this forum but they do not work!

    I hope to hear from you soon,

     

    with regards,

     

    Bricker Bricker 72

    [/blockquote]

     

    Hello, 

    I forwarded this problem to our developers. They try to fix it as soon as possible. 

    Thank you for the report. 

    Regards, 

    Balint Mezei - SBrick Team 

    • 310 posts
    March 16, 2016 1:23 PM CET

    [blockquote]Frederic Ayrault said:

    [blockquote]Tamas Misik said:

    Hi Guys,

    Thanks for your patience. The new (2.0.2.) android application available on google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vengit.sbrick&hl=en

    [/blockquote]

    Today I have to congratulate Vengit Team for the new version. I have quickly test it and now I will be able to control my train, a crossing and a switch.

    For the train I use a slider (auto reset yes) and a button (auto reset yes and output 0) and it works perfectly the slider control the motor and the button stops the motor (the slider also goes to the middle position :-)

    For the crossing or swith I use to button (auto reset yes, using the same channel but with the output set to 1 for the first one and -1 for the second) and this is also working the motor turn clockwise with one button and in the opposit direction with the other.

    Edit : I just have a little problem. I have set up the slider to control 2 motors in opposit direction (I have 2 88002 on the same train base 6x28) and most of the time the motors does not start at the same time and a few time one turns but not the other :-(

    Edit2 : I made a new profile with 11 buttons all with auto reset no and output set from 0 to 1 with a .1 step the problem only occurs with .4 (mimum value to start a motor) there is no problem when using .5 and more I this this can be a motor issue

    But when I use the buttons the 2 motors starts at time but I still have the problem when I use the slider

    Once again thank you for this release

    [/blockquote]

     

    Hello!

    There is a "+" sign, where you can set the ports. There you can add more ports to one slider. 

    I hope, I could helped to you. 

    Best wishes, 

    Balint Mezei - SBrick Team 

    • 11 posts
    March 15, 2016 11:12 PM CET

    Also i have some problems with the new app, i'm woth a galaxy s4 mini with android 4.4.4, i tried the 1.6 version and the sbrick works normal, but the new one is unable to connect with it, also the sbrick does not appear in the sbrick list, with the 1.6 app i updated the firmwere but nothing change, if i try to set a profile the app stuck saying me to turn on the sbrick when i'm editing the channels

  • March 15, 2016 5:44 PM CET

    Yesterday I updated my SBrick app and now it does not function good anymore!!!!

    App version v2.0.2

    Firmware version 8

    Hardware version 4

    Android 5.1.1

    Samsung neo 5

    Sometimes I have to start a profile I few times before the SBrick responds although it is connected! And then it works but when I want to use a profile white more than 1 SBrick only 1 works and I can see that it is connected with the other ones  but they do not respond.

    When I test the bricks they work perfectly, but when I open a profile then I get the problem as mentioned.

    My conclusion is there is nothing wrong with my phone or SBricks  but there is something wrong within the app.

    What to do to solve the problem?????????

    I already tried a lot to solve it, I tried all the suggestions mentioned here on this forum but they do not work!

    I hope to hear from you soon,

     

    with regards,

     

    Bricker Bricker 72


    This post was edited by bricker bricker 72 at March 15, 2016 7:24 PM CET
    • 99 posts
    March 13, 2016 8:45 AM CET

    [blockquote]Balint Mezei said:

    [blockquote]Marc Jaouen said:

    Congratulations, guys : we can say today that you made it :)

    v2.0.2 has corrected the last flaws of the previous release and, at least for my usage, everything is OK now.

    - The push button with values assignment and auto-reset works now, I needed that to change gear easily for cars with a gear box

    - Limiting the steering span works, a mandatory feature for high-speed racers

    - Most of all, updating a profile in the app can be done in real time, the reload button is terrific! Compared to the nightmare it was one year ago, it's night and day.

    I must check now if this release works on my tablet too (v2.0.1 did not), but this app is perfect on my Xperia M4.

    It was long for sure, but it was worth waiting :)

    Edit: the app crashes on my tablet...

    [/blockquote]

     

    Hello! 

    What kind of tablet do you use? 

    Regards, 

    Balint Mezei - SBrick Team 

     

    [/blockquote]

    It's an "old" Galaxy Note 10.1, with a 4.4.2 rooted Android... v1.6.1 works correctly on it but v2.0 and above crashes immediately when launched...

    • 310 posts
    March 13, 2016 1:07 AM CET
    Hello everyone!

    We will answer for all the questions you asked within 1-2 day.

    Thanks for the patience!

    SBrick Team
    • 310 posts
    March 12, 2016 10:31 PM CET

    [blockquote]Jonathan Parke-jones said: I have updated again, but still get nothing. I am still unable to update the sbrick using either the main app or simple app from 4.3 to 4.8. Neither app controls the sbrick either creating a profile, or connecting using the sbrick test. I am using Asus zenfone 2 (Z00_AD) running android 5.0[/blockquote]

     

    Hello, 

    We check out this problem, but it seems that it is a special problem with your device. 
    We haven't experienced an issue like that before. 

    We will give you a respond about the solution soon. 

    Best regards, 
    Balint Mezei - SBrick Team 


    This post was edited by Balint Mezei at March 13, 2016 1:05 AM CET
    • 310 posts
    March 12, 2016 10:26 PM CET

    [blockquote]VERNET Benoit said:

    Hello!!

     

    I am not fine this morning!!!    Since i have update yesterday the sbrick appli, it doesn't work like it work before!   I Can't having my 3 sbricks together and i can't give the same function on 2 different button....... Well, ALL IS DAB!!!!     I need to came back on the last update!!    I have a lego exposition in 1 month!   Thanks to give me quickly a way!

    [/blockquote]

     

    Hello, 

    In Profile Designer, you have to set the same Chanel name to the 2 buttons, then you can control with it the same function. 

    Best regards, 

    Balint Mezei - SBrick Team 

    • 310 posts
    March 12, 2016 10:18 PM CET

    [blockquote]Marc Jaouen said:

    Congratulations, guys : we can say today that you made it :)

    v2.0.2 has corrected the last flaws of the previous release and, at least for my usage, everything is OK now.

    - The push button with values assignment and auto-reset works now, I needed that to change gear easily for cars with a gear box

    - Limiting the steering span works, a mandatory feature for high-speed racers

    - Most of all, updating a profile in the app can be done in real time, the reload button is terrific! Compared to the nightmare it was one year ago, it's night and day.

    I must check now if this release works on my tablet too (v2.0.1 did not), but this app is perfect on my Xperia M4.

    It was long for sure, but it was worth waiting :)

    Edit: the app crashes on my tablet...

    [/blockquote]

     

    Hello! 

    What kind of tablet do you use? 

    Regards, 

    Balint Mezei - SBrick Team 

     

    • 7 posts
    March 12, 2016 7:13 PM CET

    Very sad. In this new version I have all stopped working sbrik module (firmware version 4.8). I use Android 4.4.2, Vega Explay.

    Problem: When using the menu item "Sbrick" - sbrik is, and sliders interlace - all 4 ports are working. But when I create a menu "My creation" the profile (any). No one port does not work. In addition, after using the Profile - ports do not work, and in the menu item "Sbrick". You have to disable and enable BT again. 

     

    P.s. In SBrickController apllication: work is fine !


    This post was edited by Vlad . at March 12, 2016 7:15 PM CET
    • 16 posts
    March 12, 2016 11:57 AM CET
    To assign same port to different buttons channels on those buttons should be named in the same way. Got me nervous first too.
    E.g. I jave 5 buttons that have different names and values but channel is Gearbox. Then in port assignment I assign Gearbox once to some port and all buttons manage it.
    Same for Slider and button, I have drive slider with -1 to 1 and no auto reset button for full forward. Channel on both say Drive, and both work. As a bonus button change looks from off to on in gradient as I move slider.
    • 6 posts
    March 12, 2016 9:30 AM CET

    Hello!!

     

    I am not fine this morning!!!    Since i have update yesterday the sbrick appli, it doesn't work like it work before!   I Can't having my 3 sbricks together and i can't give the same function on 2 different button....... Well, ALL IS DAB!!!!     I need to came back on the last update!!    I have a lego exposition in 1 month!   Thanks to give me quickly a way!

    • 99 posts
    March 12, 2016 2:15 AM CET

    Congratulations, guys : we can say today that you made it :)

    v2.0.2 has corrected the last flaws of the previous release and, at least for my usage, everything is OK now.

    - The push button with values assignment and auto-reset works now, I needed that to change gear easily for cars with a gear box

    - Limiting the steering span works, a mandatory feature for high-speed racers

    - Most of all, updating a profile in the app can be done in real time, the reload button is terrific! Compared to the nightmare it was one year ago, it's night and day.

    I must check now if this release works on my tablet too (v2.0.1 did not), but this app is perfect on my Xperia M4.

    It was long for sure, but it was worth waiting :)

     

    Edit: the app crashes on my tablet...


    This post was edited by Marc Jaouen at March 12, 2016 2:20 AM CET
    • 87 posts
    March 11, 2016 11:52 PM CET

    Hi!

    Updated Android app today, seems fine. But what I really enjoyed was the Simple Control last week - I finally managed to upgrade the firmware from 4.2b to 4.8 with it and that made all the difference: I have a Sony Xperia Z1 and every time I wanted to use the SBrick I spent almost 10 minutes trying to get a sucessfull session, now EVERY TIME it works immediately.

    Thanks and keep perfecting the app.

    • 16 posts
    March 11, 2016 9:40 PM CET

    Just received update, it is amazing!

    First of all, I have no more things to ask from functionality side, as of now. Waiting for that "robotics" features that were mentioned, because I don't know what else can be done, that will be a surprise.

    Love channel grouping by name, it is really needed. I did 5 buttons with different values, and assigned port/direction with 1 setting. Great!

    That button state mixing also looks cool, especially when slider and button are connected to same port. Moving slider changes looks of button, now there is much more sense to put some cool graphics for different states.

    Test port during assignment is also useful, I see it being used a lot in designs where brick is covered or placed deeper in structure.

    And general cudos for menu style, brick "naming", etc etc.

    For some reasons I have to restart app several times for all changes to take effect, but on 3rd or 4th time all was set.

     

    Great update, was worth waiting.

  • March 11, 2016 8:30 PM CET
    I have updated again, but still get nothing. I am still unable to update the sbrick using either the main app or simple app from 4.3 to 4.8. Neither app controls the sbrick either creating a profile, or connecting using the sbrick test.

    I am using Asus zenfone 2 (Z00_AD) running android 5.0
    • 95 posts
    March 11, 2016 7:35 PM CET

    [blockquote]Tamas Misik said:

    Hi Guys,

    Thanks for your patience. The new (2.0.2.) android application available on google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vengit.sbrick&hl=en

    [/blockquote]

    Today I have to congratulate Vengit Team for the new version. I have quickly test it and now I will be able to control my train, a crossing and a switch.

    For the train I use a slider (auto reset yes) and a button (auto reset yes and output 0) and it works perfectly the slider control the motor and the button stops the motor (the slider also goes to the middle position :-)

    For the crossing or swith I use to button (auto reset yes, using the same channel but with the output set to 1 for the first one and -1 for the second) and this is also working the motor turn clockwise with one button and in the opposit direction with the other.

    Edit : I just have a little problem. I have set up the slider to control 2 motors in opposit direction (I have 2 88002 on the same train base 6x28) and most of the time the motors does not start at the same time and a few time one turns but not the other :-(

    Edit2 : I made a new profile with 11 buttons all with auto reset no and output set from 0 to 1 with a .1 step the problem only occurs with .4 (mimum value to start a motor) there is no problem when using .5 and more I this this can be a motor issue

    But when I use the buttons the 2 motors starts at time but I still have the problem when I use the slider

    Once again thank you for this release


    This post was edited by Frederic Ayrault at March 11, 2016 8:50 PM CET
    • 164 posts
    March 11, 2016 2:40 PM CET

    Hi Guys,

    Thanks for your patience. The new (2.0.2.) android application available on google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vengit.sbrick&hl=en

    • 310 posts
    March 9, 2016 3:51 PM CET

    [blockquote]Ricky Mak said:

    [blockquote]Balint Mezei said:

    [blockquote]Ricky Mak said:

    Hi SBricks Supports,

    I used SBrick app to update the firmware of my SBrick. The app indicated the updated was completed. However, the SBrick does not response to the app anymore. The LED on Sbrick lights up all the time once the power is on. None of the port is responding nor the LED can be turned off again. I can see the correct firmware version from the app after firmware updated. I tried to update the firmware again but the app refuses by saying that the firmware it the latest.

    So what can I do to recover my Sbrick? Please help.

    Thank you.

    Ricky.

    [/blockquote]

     

    Hi, 

    Did you restart your phone after the update? 
    Whenever you update a new firmware version you have to restart your device. 

    [/blockquote]

    I tried restarting my phone/sbricks. I also tried to reinstall the app. But these do not help.

    I am pretty sure this is the problem of Sbrick. I have other Sbricks which use the original firmware works with my phone very well.

    My andriod phone is Samsung Note Edge andriod 4.4. The App ver is 2.0.1.

    Is there any way to force updating the firmware of Sbrick again?

     

    Thank you.

    Ricky.

    [/blockquote]

     

    Hi, 

    Sorry for the late answer. The firmware could be the problem. The newest version is 4.8 
    On google play, you can find the Sbrick Simple Control application. You can update your firmware with this, if the simple app doesen't work. 

    Soon our new android application will be available. If your problem is still exist, contact us on info@sbrick.com, and we check it again.

    If there is a problem with SBrick we will give you a new one, don't worry about it. 

    Best wishes, 

    Balint Mezei - SBrick Team 

    • 3 posts
    March 8, 2016 7:46 PM CET

    [blockquote]Ricky Mak said:

    [blockquote]Balint Mezei said:

    [blockquote]Ricky Mak said:

    Hi SBricks Supports,

    I used SBrick app to update the firmware of my SBrick. The app indicated the updated was completed. However, the SBrick does not response to the app anymore. The LED on Sbrick lights up all the time once the power is on. None of the port is responding nor the LED can be turned off again. I can see the correct firmware version from the app after firmware updated. I tried to update the firmware again but the app refuses by saying that the firmware it the latest.

    So what can I do to recover my Sbrick? Please help.

    Thank you.

    Ricky.

    [/blockquote]

     

    Hi, 

    Did you restart your phone after the update? 
    Whenever you update a new firmware version you have to restart your device. 

    [/blockquote]

    I tried restarting my phone/sbricks. I also tried to reinstall the app. But these do not help.

    I am pretty sure this is the problem of Sbrick. I have other Sbricks which use the original firmware works with my phone very well.

    My andriod phone is Samsung Note Edge andriod 4.4. The App ver is 2.0.1.

    Is there any way to force updating the firmware of Sbrick again?

     

    Thank you.

    Ricky.

    [/blockquote]

    Try to pair and unpair the Sbricks. May be you have to restart your phone after that, or delete the App Data.