Forums » Support

Back To Topics

SBrick Android App

    • 198 posts
    January 30, 2015 2:37 PM CET

    [blockquote]Jurgen Krooshoop said:

    Yes, the feature I miss the most is being able to use multi-SBrick profiles, like the profile for my Excavators.

    And the Android-app is starting to give the "Couldn't discover all bricks"-messages as well, just like my iPod has been doing for some time now, ever since I updated the SBricks-firmware.

    Which means I currently cannot controll any SBrick-Excavator, nor the U 8043 S, nor the Link Belt, rendering the SBricks useless 8-(

    [/blockquote] 

    If you are upgrade an SBrick you need to disable and reenable the Bluetooth on iOS because it caches the old BT data.

    [blockquote]Jurgen Krooshoop said:

    IMO, it would be better to get every current function working correctly first, instead of adding new functions.

    [/blockquote]

    Absolutely agree with you, we are working on it..

    • 5 posts
    January 30, 2015 11:04 AM CET

    It would be nice to make the android app an open source project, so that some of use can help fixing bugs.


    This post was edited by Stefan Sauer at January 30, 2015 3:23 PM CET
    • 23 posts
    January 29, 2015 10:41 PM CET

    Yes, the feature I miss the most is being able to use multi-SBrick profiles, like the profile for my Excavators.

    And the Android-app is starting to give the "Couldn't discover all bricks"-messages as well, just like my iPod has been doing for some time now, ever since I updated the SBricks-firmware.

    Which means I currently cannot controll any SBrick-Excavator, nor the U 8043 S, nor the Link Belt, rendering the SBricks useless 8-(

     

    IMO, it would be better to get every current function working correctly first, instead of adding new functions.

    • 24 posts
    January 29, 2015 7:13 PM CET

    It's good to see a defined development path for the Android software as in.....

    Android

    2015-01-23

    • Provide connection indication
    • Support for the profile designer

    2015-01-30

     

    • Password protection for the SBrick
    • Notifications
    • Show voltage, temperature, firmware version

    2015-02-04

    • Social functions

    2015-02-06

    • Share brick with friends (shared secondary password)

    2015-02-10

    • Improve control latency and bandwidth usage

    Unscheduled

    • Gather & save data about brick usage & voltage / temp informations
    • About screen
    • First steps screen
    • Brick list improvements
    • Social feed
    • Social messages
    • Social events
    • Help screen
    • Synchronize user's sets

     

    Shame that it doesn't include anything about being able to control a Sbrick.

     

  • January 28, 2015 12:45 PM CET

    [blockquote]Maxim Baybakov said:

    Samsung S3 9300


    "discovering sbrick..." for 3-5 sec and the label "discovering sbrick..." disappears, no one sbrick is found.

    When I choose any profile in moc for test, the app freezes for several sec and closes.

    [/blockquote]

    same for me with lg-v700

    • 3 posts
    January 28, 2015 11:36 AM CET

    Hi Nikolaus

    e-mail: damjansz@mailbox.hu

    if you have any ideas...

    cheers

    dsz

     

     

    [blockquote]Nikolaus Berger said:

    Hello d sz, give me email, I try to help you with your problem

    nikolausp55@web.de

     

    best regards

    Nikolaus

     

    [/blockquote]

    • 4 posts
    January 28, 2015 10:59 AM CET

    Hello d sz, give me email, I try to help you with your problem

    nikolausp55@web.de

     

    best regards

    Nikolaus

     

  • January 28, 2015 1:13 AM CET

    i have an

    LG-v700

    android4.4.2

     

    it seems that it does not recognize the sbrick,forget,the set,crash for market tools

    see u

    • 4 posts
    January 27, 2015 8:00 PM CET

    Hi!
    I'm still unable to detect my Sbrick with my Op3n Dott Tablet, with Sbrick App. I have problems with Nrf Master Control Panel too. The log says 0x81: GATT INTERNAL ERROR and 0x85: GATT ERROR.
    Does this have any meaning to somebody?

    • 34 posts
    January 27, 2015 3:27 PM CET

    I have just updated Nexus 7 to 5.0.2 and used that to load up the 0.41 app. Seems that first time detection is better than .35, but I'll need to test it more.

    Also the SBrick refuses to be paired in BT screen, something that was not there before.

    Apps still crashes from time to time, last time on profile exit.

    The lag is still there.

    • 19 posts
    January 27, 2015 11:08 AM CET

    v0.41: same here on nexus 5 & 9, no sbricks can be discovered with new version. no matter what i do, restart, new moc, reinstall app whatever. simply cannot use my sbricks on android :(

    • 3 posts
    January 26, 2015 9:54 PM CET

    Hi 

    I have recently installed the android app, and I'm really disappointed because of the following problems:

    • only the gamepad 2 and the test profiles seem to work (more or less)
    • How to invert the steering direction????? 
    • there is much more control latency than using the original IR remote
    • the app crashes randomly
    • after some (internal?) problems, the sbrick is not connectable anymore. the android app should be restarted to be able to connect again

    Any recommendation, solution?

    I'm using a motorola moto G - stock android 4.4.4.

    cheers

    dsz

     

    • 7 posts
    January 25, 2015 12:26 PM CET
    Atm it is not possible to discover SBrick, also if I use created sets....
    • 95 posts
    January 24, 2015 11:08 PM CET

    I am able to discover the SBrick when creating a new set, sometime I can play with the linked profile and then connection is lost.

     

    I need to leave the app disconnect bluetooth to get the connexion again just for a few time

     

    I will go back to v26

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • 21 posts
    January 24, 2015 9:46 PM CET

    Samsung S3 9300


    "discovering sbrick..." for 3-5 sec and the label "discovering sbrick..." disappears, no one sbrick is found.

    When I choose any profile in moc for test, the app freezes for several sec and closes.

    • 7 posts
    January 24, 2015 3:39 PM CET

    Forgot to mention that 100% issue is fixed......

    • 7 posts
    January 24, 2015 3:19 PM CET

    The updated app version is much better.....still some issues, but I can do the following now :

    - discover SBrick

    - connect to SBrick

    - Upload MOC picure

    - download profiles (no 42030 profile unfotunately)

    - Test ports, but some do not react

    - Assing task for ports, but some are blank and sometimes show text like accelerationand steering. And seems like there is no lift or tilt options.

    - Save my set

    - View tutorial

    The app still crashes randomly. And it is slow at some tasks, but seem to me to be very close to work. Thanks, hope you can use this feedback....

    • 87 posts
    January 24, 2015 2:06 PM CET

    It works with my Sony Xperia Z1 4.4.4 but I cannot say if it is better at discovering or not:

    First SBrick found it fine, worked ok. The I powered up a second SBrick and it also found it (secondary issue: I had "Identify Led On on first one, Identifiy Led on the second one answered "off"... is it a toogle value not aware of multiple SBricks?). Next time I discovered SBricks it found none. Then just one. Then both. Then none Then both.

    With 0.35 I had a nasty problem (once) when changing froone SBrick to another: it discovered but never could use it, no matter what I do... had to uninstall and reinstall.It seems better now (but I'm mostly using my PC and my Mindstorms EV3).

    • 198 posts
    January 24, 2015 1:35 PM CET

    [blockquote]Philippe Hurbain said:

    Not so good unfortunately :(

    On my Asus Memopad 7, the Manage bricks screen remains empty after displaying "discovering Sbricks..." for some time. Fortunately my existing set still works, it connects fine to the brick. In edit mode I can access the test screen that does work fine too.

    [/blockquote]

    Thanks for the quick report, I forwarded it to the dev team.

    • 16 posts
    January 24, 2015 1:26 PM CET

    Not so good unfortunately :(

    On my Asus Memopad 7, the Manage bricks screen remains empty after displaying "discovering Sbricks..." for some time. Fortunately my existing set still works, it connects fine to the brick. In edit mode I can access the test screen that does work fine too.

    • 198 posts
    January 24, 2015 12:47 PM CET

    New android app alpha release!
    v0.41
    - Image attachment problem on MOC fixed
    - Some problem with Sbrick scanner fixed
    - Sbrick connection issue when scanned device not working fixed
    - Youtube video player crash fixed


    Please extend the mobile compatibility list here: http://goo.gl/R0IGmy
    Direct download link: https://www.sbrick.com/apk/SBrick_0041.apk

    • 4 posts
    January 23, 2015 3:04 PM CET

    Hello Morton

    I had almost the similar problem and was trying hard to get a solution for me.

    If You like to get some experience from me, please mail to me: nikolausp55(at)web.de and I will contact you asap.

     

    best regards

    Nikolaus

     

    • 95 posts
    January 23, 2015 10:57 AM CET

    I am really suprised there is no update to fix v35 (last time v26 came very quickly to fix v25a)

    I am also waiting to get more features in the android app (like the demo of the horizon express train with ios for example)

    Thank you

     


    This post was edited by Frederic Ayrault at January 23, 2015 10:58 AM CET
    • 7 posts
    January 22, 2015 7:29 PM CET

    I mailed you about this issue before....

    Today I tried to conect to my SBrick, no luck. I first used a Samsung galaxy S4 then a galaxy s3 then an Iphone 5s then an Ipad........nothing will connect to my SBrick. And since you have told me to post this on the forum (don't know why, never heard of anything like it) well....I will.

    How can you keep telling me that you are working on an Android app when my SBrick will not connect to an ios device either? Why do you not consider the possibility that something might be wrong with my SBrick?

    If I am making a mistake, please let me know. I have been able to connect to my SBrick once and the controls were delayed and very bad.....long time to react and lost connection or app crashed over and over......

    I've been looking at the SBrick in my 42030 for almost a month now, and never have I been able to do what any video on youtube shows.....WHY?????????? Can I return my Sbrick and get my money back? Cause I'm done......was supposed to represent SBrick at an RC event here in Denmark in may, but how is that possible when I cna't get the Brick to work??

    • 95 posts
    January 20, 2015 9:31 AM CET

    I am trying to control two SBrick in the same set (using v26) without success

    First I have created one set controlling the first SBrick, another one for the second SBrick

    Both are working correctly. I can switch between the sets

    Then I create a new set with both Sbrick linked but I can only control one Sbrick

     

    Is it a bug, something not working yet or I made a mistake?

     

    I am also not able to control two channels with the same slider

     


    This post was edited by Frederic Ayrault at January 20, 2015 9:33 AM CET