Forums » Support

Back To Topics

Profile Designer

    • 167 posts
    February 10, 2015 7:25 PM CET

    Hello Folks,

    an API update has just came out, please check your profiles again.

    • 198 posts
    February 10, 2015 6:29 PM CET

    Ok, It seems we catched the bug. Fixing now..

  • February 10, 2015 6:27 PM CET
    Yes
    • 198 posts
    February 10, 2015 6:25 PM CET

    Are you using JPG pictures in your profile?

    • 21 posts
    February 10, 2015 6:23 PM CET

    I am using SBrick (3.6, build 158) app via Testflight (ios 8.1.2, ipad Mini).

     

    thanks

  • February 10, 2015 6:11 PM CET
    Android 0.0.41
    • 198 posts
    February 10, 2015 5:57 PM CET

    Can you tell the app version that you have?

    • 21 posts
    February 10, 2015 5:47 PM CET

    need to go offline for a few hours.

    will try again later this evening and see if Lenard has been able to work out the problem here.

    Many thanks.

    • 198 posts
    February 10, 2015 5:39 PM CET

    ok, checking it NOW

  • February 10, 2015 5:33 PM CET
    Same problem as conor david
  • February 10, 2015 5:32 PM CET
    Yes... I' m using the right Ratio.
    Yesterday the worked... Thema Made some changes and they do not appear. I've made some others with different ratio but non worked
    • 21 posts
    February 10, 2015 5:29 PM CET

    yes.

    I haven't deleted the original profile from the Profile Designer - I just added a button.

    But profile is not visible in 'Market'

    • 198 posts
    February 10, 2015 5:22 PM CET

    [blockquote]Conor Davies said:

    Just tried to update a profile (following NXT 45 R's suggestion), but was unable to do so on my ipad mini, even though I could see the changes I had made on my computer using the Profile Designer.

    Re-installed SBrick (3.6, build 158) app via Testflight (ios 8.1.2, ipad Mini).

    usual crash after first log-in.

    re-started app.

    tried to 'add profile' - was prompted to 'Log In' - but no profiles now visible for me!

    I have Profile Designer open on my PC and can see the profile I have made (and was using until 20 minutes ago).

    On my ipad I get the message 'You haven't got custom profiles yet. use the profile designer at.......'

    So, thoroughly confused now and have taken a backwards step with my SBrick.

    Please can someone advise on what I might have done wrong?

    many thanks.

    [/blockquote]

     

    Are you using the right aspect ratio when you created the profile. As I know iPad has 4:3.

     

    • 21 posts
    February 10, 2015 5:15 PM CET

    Just tried to update a profile (following NXT 45 R's suggestion), but was unable to do so on my ipad mini, even though I could see the changes I had made on my computer using the Profile Designer.

    Re-installed SBrick (3.6, build 158) app via Testflight (ios 8.1.2, ipad Mini).

    usual crash after first log-in.

    re-started app.

    tried to 'add profile' - was prompted to 'Log In' - but no profiles now visible for me!

    I have Profile Designer open on my PC and can see the profile I have made (and was using until 20 minutes ago).

    On my ipad I get the message 'You haven't got custom profiles yet. use the profile designer at.......'

    So, thoroughly confused now and have taken a backwards step with my SBrick.

    Please can someone advise on what I might have done wrong?

    many thanks.


    This post was edited by Conor Davies at February 10, 2015 5:17 PM CET
    • 198 posts
    February 10, 2015 5:13 PM CET

    [blockquote]juerg siegenthaler said:

    hello
    Have the problem that when I add a profile, it does not turn to the Android app will appear ..
    The problem I have only been this morning ...
    Have the whole day again and again trying to solve the problem I've uninstalled the app and the profiles have deleted and recreated.
    What is going wrong ???

    [/blockquote]

     

    Are you using the right aspect ratio (that matches with your mobile device) when you creating the profile?

  • February 10, 2015 5:10 PM CET

    hello
    Have the problem that when I add a profile, it does not turn to the Android app will appear ..
    The problem I have only been this morning ...
    Have the whole day again and again trying to solve the problem I've uninstalled the app and the profiles have deleted and recreated.
    What is going wrong ???

    • 20 posts
    February 10, 2015 4:22 PM CET

    [blockquote]Conor Davies said:

    Could I please request a 'RESET' button for the Profile Designer - just like the one used for the Port Tester in the SBrick app?

    I would like to have a slider that does not auto-reset when you take your finger off it, but that can be turned OFF by use of a RESET button. This button will also reset the slider to the desired 'ZERO' position.

    I hope that, since this feature has already been programmed in to the SBrick app , this shouldn't be too difficult to transfer across to the Profile Designer...

    Could someone respond a let me know if my request is:

    a) reasonable

    b) possible

    c) likely to happen in the near future, please?

    This would allow me to set the speed of a motor and release the slider, and then switch it OFF when desired. At present it is nearly impossible to manually slide the slider to the exact position where the motor turns OFF and no signal is sent to the motor.

     

    Many thanks

    Conor

    [/blockquote]

    Hi Conor, I think that if you name a button & a slider the same (with the slider set to NOT reset) then you might be able to do this. Also set the button's to output to 0.

    • 21 posts
    February 10, 2015 4:15 PM CET

    Could I please request a 'RESET' button for the Profile Designer - just like the one used for the Port Tester in the SBrick app?

    I would like to have a slider that does not auto-reset when you take your finger off it, but that can be turned OFF by use of a RESET button. This button will also reset the slider to the desired 'ZERO' position.

    I hope that, since this feature has already been programmed in to the SBrick app , this shouldn't be too difficult to transfer across to the Profile Designer...

    Could someone respond a let me know if my request is:

    a) reasonable

    b) possible

    c) likely to happen in the near future, please?

    This would allow me to set the speed of a motor and release the slider, and then switch it OFF when desired. At present it is nearly impossible to manually slide the slider to the exact position where the motor turns OFF and no signal is sent to the motor.

     

    Many thanks

    Conor

    • 167 posts
    February 10, 2015 2:48 PM CET

    Denis, please try again, we've just deployed a new version, it should be reasonably fast.

    [blockquote]Denis H said:

    Profile designer is working, but the page is very SLOW (or the server)...i have the message time to time that the page can't load (prompt with the wait or close window)...if i click wait eventually the page load..... Once i enter in the design part i made a profile and try to save, but the orange SAVING... message stay forever...the profile don't save, because i press the "Home" button and says all my work will be lost, because is not saved.

    I'm using Google Chrome.......testing with Internet Explorer and is worst.

     

    Screenshot:

    https://social.sbrick.com/albums/photo/view/album_id/170/photo_id/585

    https://social.sbrick.com/albums/photo/view/album_id/170/photo_id/586

     

     

     

    [/blockquote]

    • 23 posts
    February 10, 2015 12:54 PM CET

    Sorry for the double post:

    Update:

    I created a fancy profile for my excavators and successfully loaded into my IOS app. The profile includes joysticks, sliders, light-buttons and a custom-created background.

    Now there's only only one thing that sets this profile apart from being perfect: the invert-buttons for the output-ports in the App don't work. In the profile designer you can invert a slider with the Value-setting, but not for the joysticks. So either the profile-designer must be updates with an inverting-functions for the joysticks or the invert-switches in the SBrick-output-assignment screen should be fixed. Preferably both of course.

    I'm using Chrome, IOS 8.1.3, iPod touch and app version 3.6.1 (176)

    • 23 posts
    February 10, 2015 9:30 AM CET

    After your latest update of desigher.sbrick.com I successfully added my custom profile to my Moc in the App. Thanks !!!  8-)

    Now I can continue testing the profile designer and hopefully finally create the new profile for my Link Belt and U-8043S excavators.


    This post was edited by Jurgen Krooshoop at February 10, 2015 9:31 AM CET
    • 143 posts
    February 10, 2015 9:12 AM CET

    Hi guys, we are planning a huge performance update today. :)

    If everything goes well (we still need to run tests), you don't need wait to save your profile for lot of seconds anymore, except the first loading, when the Profile Designer convert your profile into a more bandwith friendly version. Thanks for your patient. :)

    • 57 posts
    February 10, 2015 3:03 AM CET

    Your instinct was absolutely correct Conor! :)

    It is a pitty there is no threshold or hysteresis setting.

     

    Meanwhile I proceed testing PD with iOS app (iPhone 5), and it is now working pretty well! :)

    - My 16:9 profiles load and work.

    - Rotated joysticks appear and work straight instead of their settings.
      It is not yet this time that I'll test a treaded vehicle specific profile. ;)
      Rotated sliders are fine though!

    - Both on Chrome and FF, numeric settings like control rotation, does not accept numbers. One must relly on mouse rotation which is not 100% accurate. For instance I want 45º and always get 44º or 46º...

     

    On my Android device (Galaxy Note PRO 12.2) it always displays 16:9 profiles only, while this device is has a 16:10 aspect ratio. :P


    This post was edited by Fernando Correia at February 10, 2015 3:07 AM CET
    • 21 posts
    February 9, 2015 9:55 PM CET

    Thanks for the suggestions, Fernando.

    I shall try them tomorrow.

    My instinct tells me that 'Start Point' is where the slider is first positioned when you use the profile, and 'Zero Point' is the position that gives 'zero' output (i.e. 'OFF').

    I think that there is no 'dead zone' at the Zero Point, so I really need a 'Reset' button - just like the one used in the Port Tester. (So, there must already be two control functions that control the same port in the Port Tester. One is a slider and the other is the 'Reset' button)

    Is it possible to provide the same 'Reset' button in the Profile Designer, please? You have already made them for the Port Tester, so can they be made available in the Profile Designer?

     

    Thanks in advance.

     

    Conor

    • 57 posts
    February 9, 2015 7:34 PM CET

    Hmm... sorry for the double post!

    I think the "zero point" might be a zero offset in the control (it means zero would be shifted from the center, for whatever the reason you migh need this.

    The "start point" might do the trick, but still unclear for me how it will work in conjuntion with the offset definition. :/