Forums » Support

Back To Topics

Profile Designer

    • 23 posts
    August 10, 2015 6:07 PM CEST

    [blockquote]Zsolt Szrapkó said:

    I checked it, and it seems ok until the Joystick, but you should set the Sliders channel parameter too. The Name parameter is just a cosmetic thing in the Profile Designer. We know it's not obvious, and we're working on a more accurate way. (Also, bigger features coming soon).

    Anyway, if you can't set the channel parameter, try to empty your browsers cache, maybe something stucked within...

    [/blockquote]

    That worked. Indeed, I only set the name, but not the channel. That also explains why all the sliders operated the same function.

    Thanks for your help !! Now I can refine the Profile. I 'm planning to put this SBrick-model on display at Lego World 2015.


    This post was edited by Jurgen Krooshoop at August 10, 2015 7:33 PM CEST
    • 143 posts
    August 10, 2015 5:41 PM CEST

    [blockquote]Zsolt Szrapkó said:

    [blockquote]Jurgen Krooshoop said:

    [blockquote]Zsolt Szrapkó said:

    Hi Jurgen,

    Please provide me your profile's ID.

    [/blockquote]

    What exactly do you mean with Profile ID's ? 

    If it's the number in the URL of the PD, then it's: 3458

    The one in which the sliders don't work:

    https://designer.sbrick.com/?profile=3458

    The old ones that do work:

    https://designer.sbrick.com/?profile=910

    https://designer.sbrick.com/?profile=387

    [/blockquote]

    Thanks, i asked about the number :) I will look into it as soon as possible.

    [/blockquote]

    I checked it, and it seems ok until the Joystick, but you should set the Sliders channel parameter too. The Name parameter is just a cosmetic thing in the Profile Designer. We know it's not obvious, and we're working on a more accurate way. (Also, bigger features coming soon).

    Anyway, if you can't set the channel parameter, try to empty your browsers cache, maybe something stucked within...

    • 143 posts
    August 10, 2015 5:31 PM CEST

    [blockquote]Jurgen Krooshoop said:

    [blockquote]Zsolt Szrapkó said:

    Hi Jurgen,

    Please provide me your profile's ID.

    [/blockquote]

    What exactly do you mean with Profile ID's ? 

    If it's the number in the URL of the PD, then it's: 3458

    The one in which the sliders don't work:

    https://designer.sbrick.com/?profile=3458

    The old ones that do work:

    https://designer.sbrick.com/?profile=910

    https://designer.sbrick.com/?profile=387

    [/blockquote]

    Thanks, i asked about the number :) I will look into it as soon as possible.

    • 23 posts
    August 10, 2015 5:29 PM CEST

    [blockquote]Zsolt Szrapkó said:

    Hi Jurgen,

    Please provide me your profile's ID.

    [/blockquote]

    What exactly do you mean with Profile ID's ? 

    If it's the number in the URL of the PD, then it's: 3458

    The one in which the sliders don't work:

    https://designer.sbrick.com/?profile=3458

    The old ones that do work:

    https://designer.sbrick.com/?profile=910

    https://designer.sbrick.com/?profile=387

    • 143 posts
    August 10, 2015 5:17 PM CEST

    [blockquote]Jurgen Krooshoop said:

    Currently I'm having trouble designing the profile I want. I've just made an SBrick-version of my Backhoe Loader V2 and I want the profile to have 4 sliders and 2 joysticks.

    But the sliders mess things up: only the functions of the joysticks show up in the App (both Android and iOS). But only 1 sliders shows up, which is allways called "Slider", no matter what name you gave it in the Profile-Designer. 

    As a test I made a profile with only 2 sliders. It allready had these problems, and both sliders in the profile controll the same function in the MOC.

    The older profiles I have (which also have 2 or more sliders) work perfectly, So it looks like there something going wrong in the Profile-designer.

    I'm using Chrome on Win 7.

    [/blockquote]

    Hi Jurgen,

    Please provide me your profile's ID.

    • 143 posts
    August 10, 2015 5:15 PM CEST

    [blockquote]Alex G. said:

    Hi people, how can I a controller designing?

    Or how do I make the phone joystick?

    Help me, Thanks.

    [/blockquote]

    Hi there,

    You should check out the related wiki page:
    https://social.sbrick.com/wiki/view/pageId/10/slug/user-guide-for-profile-designer

    • 23 posts
    August 10, 2015 4:37 PM CEST

    Currently I'm having trouble designing the profile I want. I've just made an SBrick-version of my Backhoe Loader V2 and I want the profile to have 4 sliders and 2 joysticks.

    But the sliders mess things up: only the functions of the joysticks show up in the App (both Android and iOS). But only 1 sliders shows up, which is allways called "Slider", no matter what name you gave it in the Profile-Designer. 

    As a test I made a profile with only 2 sliders. It allready had these problems, and both sliders in the profile controll the same function in the MOC.

    The older profiles I have (which also have 2 or more sliders) work perfectly, So it looks like there something going wrong in the Profile-designer.

    I'm using Chrome on Win 7.


    This post was edited by Jurgen Krooshoop at August 10, 2015 4:39 PM CEST
    • 143 posts
    August 10, 2015 11:53 AM CEST

    [blockquote]Uwe Steffan said:

    Hi sbrick!

    While I'm playing around with the designer, the Quitbutton doesn't work anymore, so i wanted to delete an rebuild it. But where is the deletebutton? 

    And sometimes the cursor will not release the Button or slider so I carried a button out of the screen and it will not come back or rebuild new.

    So, I may have to delete my design and build it up new.

    [/blockquote]

    Hi there,

    Currently you can't add or remove the Close button. Your problems seems rare to me, would you be so kind to provide me some more information?
    - What browser do you use, and what's your profile ID?
    - Do you have any plugins in your browser? (i'm courius about content blockers)

    Thank you!

    • 3 posts
    August 9, 2015 3:36 PM CEST

    Hi people, how can I a controller designing?

    Or how do I make the phone joystick?

    Help me, Thanks.

    • 7 posts
    August 8, 2015 9:12 PM CEST

    Hi sbrick!

    While I'm playing around with the designer, the Quitbutton doesn't work anymore, so i wanted to delete an rebuild it. But where is the deletebutton? 

    And sometimes the cursor will not release the Button or slider so I carried a button out of the screen and it will not come back or rebuild new.

    So, I may have to delete my design and build it up new.

    • 164 posts
    August 7, 2015 10:23 AM CEST

    When you make a new profil, you need to use 16:9 screen ratio. In other case you won't see your profile in the market on iPhone 5s.

    • 7 posts
    August 6, 2015 8:59 AM CEST

    Hi from Germany!

    I have got my two sbricks on Thuesday this week.

    After I have created  a Testing Profile and saved it, it will not be shown on my IPhone 5s,  Marketplace "My own creation". So how can it be downloaded?

    I'm signed in.

    Thank' a lot

    Greetings

    • 143 posts
    July 6, 2015 10:00 AM CEST

    [blockquote]Marc Jaouen said:

    I think it's worth doubling this post:

    For those who, like me with a Galaxy Note tablet, experienced dismorphed controls (ugly oval joysticks, rectangle squares, etc...), it is caused by the 16:10 screen dimensions (1280 x 800 in my case). With my new phone that has a 1280 x 720 screen, circles are round, squares are squares and the controls appear right where I place them in the designer.

    I will make a test with pictures that had colors rendering problems with my tablet and see if it works better on the phone.

    Is the bug located in the app or in the profile designer ? I can't answer this point...

    [/blockquote]

    Hi Marc, I'm answered your question in the Android App topic.

    • 99 posts
    July 4, 2015 7:06 PM CEST

    I think it's worth doubling this post:

    For those who, like me with a Galaxy Note tablet, experienced dismorphed controls (ugly oval joysticks, rectangle squares, etc...), it is caused by the 16:10 screen dimensions (1280 x 800 in my case). With my new phone that has a 1280 x 720 screen, circles are round, squares are squares and the controls appear right where I place them in the designer.

    I will make a test with pictures that had colors rendering problems with my tablet and see if it works better on the phone.

    Is the bug located in the app or in the profile designer ? I can't answer this point...

    • 143 posts
    June 29, 2015 12:32 PM CEST

    Hi Guys,

    In the future, if you encounter any error which has an App related bug, please always give us your device's type and name, and your profile's ID.

    This will help us to handle the issues faster, and make the apps more reliable.

    Thank you!

    • 143 posts
    June 29, 2015 12:06 PM CEST

    [blockquote]Arjan Oude Kotte said:

    Thanks for the help. I have a Samsung Galaxy S4

    [/blockquote]

    Well, i don't saw any missconfiguration, or save error on that profile, i thinks that's another android related problem. I going to report it to the app developers.

  • June 29, 2015 11:49 AM CEST

    Thanks for the help. I have a Samsung Galaxy S4

    • 143 posts
    June 29, 2015 11:45 AM CEST

    [blockquote]Arjan Oude Kotte said:

    I did not change any values, I was going to so I could let the motors run at about 60% when max. this is the profile=2838 number

    [/blockquote]

    Thanks, I'm looking into it. Just one more question, which device do you use for the SBrick app?

  • June 29, 2015 11:42 AM CEST

    I did not change any values, I was going to so I could let the motors run at about 60% when max. this is the profile=2838 number


    This post was edited by Arjan Oude Kotte at June 29, 2015 11:42 AM CEST
    • 143 posts
    June 29, 2015 11:29 AM CEST

    [blockquote]Arjan Oude Kotte said:

    Hi there, I have created a profile with 3 sliders and a joystick. At first everything worked well but now the sliders are working in a different way. The button is in the middle but, when I slide to the right the motors start turnning slow and will go to max when the button is slided all the way to the right. When i slide the button to the left the motors ar fully powered and when the button is slided to the full left they are at their slowest speed. I deleted the profile and created a new one but that is not helping.

    There are also 2 buttons. At first you could hust press them and they would stay on. Now you have to press them and then slide your finger of off them to get them on. otherwise they just go out immediately.

    [/blockquote]

    Hi Arjan,

    Do you changed the minimum and the maximum values. I can't think to anything else about that issue. Or maybe thats a hardware (PF motor) issue... Can you tell me your profile's number? (It's the number of the browser url's end)

  • June 28, 2015 1:11 AM CEST

    Hi there, I have created a profile with 3 sliders and a joystick. At first everything worked well but now the sliders are working in a different way. The button is in the middle but, when I slide to the right the motors start turnning slow and will go to max when the button is slided all the way to the right. When i slide the button to the left the motors ar fully powered and when the button is slided to the full left they are at their slowest speed. I deleted the profile and created a new one but that is not helping.

    There are also 2 buttons. At first you could hust press them and they would stay on. Now you have to press them and then slide your finger of off them to get them on. otherwise they just go out immediately.

    • 143 posts
    June 26, 2015 3:03 PM CEST

    [blockquote]Denis H said:

    Thanks...i've already read the wiki.....but the OUTPUT variable is not in the wiki, no info about that specific variable. tha't why i ask you.

     

    Another question: In the profile designer i upload a custom PNG image for the background, but when i download in the app and start to using the image looks color washout. The same image if i look with the gallery image of the phone looks OK....so something is wrong in the app, there is a issue raised for this?. This is happens at least in the 3 last version of the app (before that the app was useless for me, so i can't test).

     

    image in profile designer:

    http://postimg.org/image/ilw7wmlgr/

     

    image in sbrick app:

     http://postimg.org/image/5vrzjjdij/

     

    [/blockquote]

    It looks like another android based problem, I will forward this one too to the app developers.

    • 41 posts
    June 23, 2015 5:13 PM CEST

    Thanks...i've already read the wiki.....but the OUTPUT variable is not in the wiki, no info about that specific variable. tha't why i ask you.

     

    Another question: In the profile designer i upload a custom PNG image for the background, but when i download in the app and start to using the image looks color washout. The same image if i look with the gallery image of the phone looks OK....so something is wrong in the app, there is a issue raised for this?. This is happens at least in the 3 last version of the app (before that the app was useless for me, so i can't test).

     

    image in profile designer:

    http://postimg.org/image/ilw7wmlgr/

     

    image in sbrick app:

     http://postimg.org/image/5vrzjjdij/

     


    This post was edited by Denis H at June 23, 2015 5:23 PM CEST
    • 143 posts
    June 23, 2015 5:02 PM CEST

    [blockquote]Denis H said:

    Thanks Zsolt for all the help!!

    [/blockquote]

    You're welcome!

    However, you can find out more in the related wiki page:
    https://social.sbrick.com/wiki/view/pageId/10/slug/user-guide-for-profile-designer

    • 41 posts
    June 23, 2015 5:00 PM CEST

    Thanks Zsolt for all the help!!